Njujork komjuniti banka kupiće glavni dio Signačer banke za 2,7 milijardu dolara

Tanjug
Foto: Agencije

NjUJORK- Njujork komjuniti banka (New York Community Bank) kupiće glavni dio Signačer banke u vrijednosti od 2,7 milijardu dolara, nakon što prvi dogovori nisu uspjeli.

Federalna agencija za osiguranje depozita (FDIC) objavila je da Njujork komjuniti banka pristala da kupi dio imovine Signačer banke u vrijednosti od 38,4 milijarde dolara, što je trećina od njene ukupne imovine, čija vrijednost se procjenjuje na 110 milijardi dolara.

Preostalih 60 milijardi dolara aktive Signačer banke ostaće pod kontrolom američkih regulatora dok se konačno ne prodaju, objavili su iz FDIC, prenosi Rojters.

Banka, čije sjedište je na Menhetnu, propala je za samo 48 sati nakon što je banka Sicilijumska dolina objavila bankrot i izazvala pometnju na berzi.

Nakon što je kalifornijska banka propala povjerioci su se zabrinili za status Signačer banke zbog njenog proširenja i na tržište kriptovaluta.

Banke procjenju da će propast Signačur banke koštati fond za osiguranje depozita oko 2,5 milijardi dolara.

Guvernerka Njujorka Keti Hočul je pokušala da uvjeri građane da je bankarski sistem države siguran nakon propasti Signačer banke prošle nedjelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana