Наставља се потрага за преживјелима, десетине испод рушевина након земљотреса у Индонезији

Срна
Наставља се потрага за преживјелима, десетине испод рушевина након земљотреса у Индонезији

ЏАКАРТА- Спасиоци покушавају да пронађу преживјеле након што је снажан земљотрес на острву Сулавези у Индонезији усмртио десетине људи, док их је више стотина повријеђено, а велики број је заробљен испод рушевина зграда.

Најмање 45 људи погинуло у земљотресу магнитуде 6,2 степена Рихтерове скале који је јуче погодио острво, што је изазвало панику међу становницима.

Спасилачке и операције потраге настављене су и током ноћи када је извучено више десетина тијела испод рушевина у граду Мамуџу, у провинцији Западни Сулавези.

У овом граду од око 110.000 становника једна болница је потпуно сравњења са земљом, а тржни центар је у рушевинама.

Авиони и чамци крцати храном и осталим хитним потрепштинама пристижу док су хиљаде људи, који су остали без крова над главом, похрлили у импровизована склоништа.

- Потребно нам је више опреме за спасилачке напоре -рекао је Али Рахман, шеф локалне агенције за катастрофе, те додао да је сада фофус на потрази за преживјелима, пренио је АФП.

Власти нису дале податак о броју становника који би и даље могли бити заробљени под рушевинама, укључујући болницу која се срушила са више десетина пацијената и особља.

Власти су данас саопштиле да су извукле осам тијела испод зграде, док је пет чланова осмочлане породице пронађено мртво у рушевинама њихове куће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана