Nastavlja se potraga za preživjelima, desetine ispod ruševina nakon zemljotresa u Indoneziji

Srna
Nastavlja se potraga za preživjelima, desetine ispod ruševina nakon zemljotresa u Indoneziji

DžAKARTA- Spasioci pokušavaju da pronađu preživjele nakon što je snažan zemljotres na ostrvu Sulavezi u Indoneziji usmrtio desetine ljudi, dok ih je više stotina povrijeđeno, a veliki broj je zarobljen ispod ruševina zgrada.

Najmanje 45 ljudi poginulo u zemljotresu magnitude 6,2 stepena Rihterove skale koji je juče pogodio ostrvo, što je izazvalo paniku među stanovnicima.

Spasilačke i operacije potrage nastavljene su i tokom noći kada je izvučeno više desetina tijela ispod ruševina u gradu Mamudžu, u provinciji Zapadni Sulavezi.

U ovom gradu od oko 110.000 stanovnika jedna bolnica je potpuno sravnjenja sa zemljom, a tržni centar je u ruševinama.

Avioni i čamci krcati hranom i ostalim hitnim potrepštinama pristižu dok su hiljade ljudi, koji su ostali bez krova nad glavom, pohrlili u improvizovana skloništa.

- Potrebno nam je više opreme za spasilačke napore -rekao je Ali Rahman, šef lokalne agencije za katastrofe, te dodao da je sada fofus na potrazi za preživjelima, prenio je AFP.

Vlasti nisu dale podatak o broju stanovnika koji bi i dalje mogli biti zarobljeni pod ruševinama, uključujući bolnicu koja se srušila sa više desetina pacijenata i osoblja.

Vlasti su danas saopštile da su izvukle osam tijela ispod zgrade, dok je pet članova osmočlane porodice pronađeno mrtvo u ruševinama njihove kuće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana