Мушкарац који је кружио наоружан око зграде УН-а у Њујорку предао се полицији

Агенције
Мушкарац који је кружио наоружан око зграде УН-а у Њујорку предао се полицији

ЊУЈОРК - Вишесатна криза око сједишта Уједињених Нација у Њујорку коју је проузроковао наоружани мушкарац који је са сачмарицом кружио око зграде ове институције, окончана је, а полиција је саопштила како се мушкарац налази у притвору.

Након дојаве о томе како мушкарац кружи око зграде УН-а у Њујорку, полиција у овом граду послала је на терен припаднике неколико полицијских одјела, а највећу улогу у рјешавању кризе имали су преговарачки тимови који су успјели наговорити мушкарца да се преда.

Како је наведено, мушкарац је приликом хапшења изјавио како Уједињене нације имају негативан утицај на свијет те да је на овај начин желио да “искаже” своје незадовољство.

“Мушкарац је у притвору и не представља пријетњу за јавност. Ипак, грађани ће морати наставити избјегавати ово подручје и очекујте кашњења у саобраћају”, навели су из полиције.

С обзиром да се мушкарац налазио у непосредној близини сједишта Уједињених нација, запосленици ове институције такође су неколико сати провели затворени у згради. Након што је мушкарац ухапшен, званичници су наставили са својим редовним активностима.
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана