Muškarac koji je kružio naoružan oko zgrade UN-a u Njujorku predao se policiji

Agencije
Muškarac koji je kružio naoružan oko zgrade UN-a u Njujorku predao se policiji

NjUJORK - Višesatna kriza oko sjedišta Ujedinjenih Nacija u Njujorku koju je prouzrokovao naoružani muškarac koji je sa sačmaricom kružio oko zgrade ove institucije, okončana je, a policija je saopštila kako se muškarac nalazi u pritvoru.

Nakon dojave o tome kako muškarac kruži oko zgrade UN-a u Njujorku, policija u ovom gradu poslala je na teren pripadnike nekoliko policijskih odjela, a najveću ulogu u rješavanju krize imali su pregovarački timovi koji su uspjeli nagovoriti muškarca da se preda.

Kako je navedeno, muškarac je prilikom hapšenja izjavio kako Ujedinjene nacije imaju negativan uticaj na svijet te da je na ovaj način želio da “iskaže” svoje nezadovoljstvo.

“Muškarac je u pritvoru i ne predstavlja prijetnju za javnost. Ipak, građani će morati nastaviti izbjegavati ovo područje i očekujte kašnjenja u saobraćaju”, naveli su iz policije.

S obzirom da se muškarac nalazio u neposrednoj blizini sjedišta Ujedinjenih nacija, zaposlenici ove institucije takođe su nekoliko sati proveli zatvoreni u zgradi. Nakon što je muškarac uhapšen, zvaničnici su nastavili sa svojim redovnim aktivnostima.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana