Мотоциклиста улетио међу гледаоце током трке, међу повријеђенима и дијете

Танјуг
Мотоциклиста улетио међу гледаоце током трке, међу повријеђенима и дијете

ЈИЧИН- Пет особа, међу којима и дијете, повријеђено је у Чешкој када је мотоциклиста улетио међу гледаоце током традиционалне мотоциклистичке трке за награду града Јичина.

Спасиоци су одвезли два гледаоца и једног такмичара у болницу у Јичину, а још двије особе су збринуте на лицу мјеста, пренијела је агенција ЧТК, наводећи да је међу повријеђенима и једно дијете.

Полиција истражује несрећу као дјело које се квалификује као наношење тјелесних повреда из нехата, а уколико буде проглашен кривим, починиоцу пријети казна до двије године затвора или забрана активности, потврдили су портпароли Хитне помоћи и полиције.

-Према првим информацијама, 63-годишњи возач мотоцикла Јамаха није скренуо удесно из још непознатих разлога. Он је пао на земљу и потом је  мотоциклом улетио у публику - рекла је портпаролка полиције Ива Кормошова.

Према њеним речима, полиција истражује околности удеса, а предмет истраге биће и организовање мото-трке.

Болничари су повријеђеног тркача одвезли у болницу са боловима у леђима, грудима и ногама, док један од повријеђених гледалаца, по свему судећи, има прелом ноге, а други површинску повреду.

-Послали смо четири екипе и хеликоптер на лице мјеста -изјавила је портпаролка Хитне помоћи Луција Ханушова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана