Motociklista uletio među gledaoce tokom trke, među povrijeđenima i dijete

Tanjug
Motociklista uletio među gledaoce tokom trke, među povrijeđenima i dijete

JIČIN- Pet osoba, među kojima i dijete, povrijeđeno je u Češkoj kada je motociklista uletio među gledaoce tokom tradicionalne motociklističke trke za nagradu grada Jičina.

Spasioci su odvezli dva gledaoca i jednog takmičara u bolnicu u Jičinu, a još dvije osobe su zbrinute na licu mjesta, prenijela je agencija ČTK, navodeći da je među povrijeđenima i jedno dijete.

Policija istražuje nesreću kao djelo koje se kvalifikuje kao nanošenje tjelesnih povreda iz nehata, a ukoliko bude proglašen krivim, počiniocu prijeti kazna do dvije godine zatvora ili zabrana aktivnosti, potvrdili su portparoli Hitne pomoći i policije.

-Prema prvim informacijama, 63-godišnji vozač motocikla Jamaha nije skrenuo udesno iz još nepoznatih razloga. On je pao na zemlju i potom je  motociklom uletio u publiku - rekla je portparolka policije Iva Kormošova.

Prema njenim rečima, policija istražuje okolnosti udesa, a predmet istrage biće i organizovanje moto-trke.

Bolničari su povrijeđenog trkača odvezli u bolnicu sa bolovima u leđima, grudima i nogama, dok jedan od povrijeđenih gledalaca, po svemu sudeći, ima prelom noge, a drugi površinsku povredu.

-Poslali smo četiri ekipe i helikopter na lice mjesta -izjavila je portparolka Hitne pomoći Lucija Hanušova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana