Мексичке власти на сјеверу пронашле 45 врећа с људским остацима, у току истрага

Tanjug
Foto: Cbs

МЕКСИКО СИТИ- Мексичке власти су на сјеверу земље пронашле 45 врећа с људским остацима и тренутно покушавају да утврде колико се тела тамо налази.

  Вреће пронађене у кланцу на периферији Гуадалахаре су садржавале остатке и мушкараца и жена, саопштено је из Канцеларије државног тужиоца у савезној држави Халиско, пренео је АП.
  

 Ватрогасци и цивилна заштита су уз помоћ хеликоптера радили на извлачењу остатака из кланца, а то планирају да наставе и следећих дана. Људски остаци су пронађени током потраге за седам младих људи чији је нестанак пријављен прошле недеље. Још увијек се не зна јесу ли и они међу пронађеним остацима. 
 

   Државно тужилаштво саопсстило је да су истражили место проналаска након што су примили извјештај о томе да се тамо налазе дијелови тијела. 
  
 У Мексику се трага за више од 110.000 несталих, а Халиско, у којем се трага за 15.000 особа, држава је са највећим бројем несталих. Осим несталих, проблем представљају и хиљаде неидентификованих посмртних остатака у мртвачницама и на гробљима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана