Meksičke vlasti na sjeveru pronašle 45 vreća s ljudskim ostacima, u toku istraga

Tanjug
Foto: Cbs

MEKSIKO SITI- Meksičke vlasti su na sjeveru zemlje pronašle 45 vreća s ljudskim ostacima i trenutno pokušavaju da utvrde koliko se tela tamo nalazi.

  Vreće pronađene u klancu na periferiji Guadalahare su sadržavale ostatke i muškaraca i žena, saopšteno je iz Kancelarije državnog tužioca u saveznoj državi Halisko, preneo je AP.
  

 Vatrogasci i civilna zaštita su uz pomoć helikoptera radili na izvlačenju ostataka iz klanca, a to planiraju da nastave i sledećih dana. Ljudski ostaci su pronađeni tokom potrage za sedam mladih ljudi čiji je nestanak prijavljen prošle nedelje. Još uvijek se ne zna jesu li i oni među pronađenim ostacima. 
 

   Državno tužilaštvo saopsstilo je da su istražili mesto pronalaska nakon što su primili izvještaj o tome da se tamo nalaze dijelovi tijela. 
  
 U Meksiku se traga za više od 110.000 nestalih, a Halisko, u kojem se traga za 15.000 osoba, država je sa najvećim brojem nestalih. Osim nestalih, problem predstavljaju i hiljade neidentifikovanih posmrtnih ostataka u mrtvačnicama i na grobljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana