Лавров: Споразум о локалној самоуправи Срба на КиМ рјешење и за Нагорно- Карабах

Танјуг
Лавров: Споразум о локалној самоуправи Срба на КиМ рјешење и за Нагорно- Карабах

МОСКВА - Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је након разговора са јерменским колегом Араратом Мирзојаном у Москви да је народу Нагорно-Карабаха потребан скуп права каква су обезбеђена споразумом о формирању "органа локалне самоуправе косовских Срба", који је потписан између Београда и Приштине прије 10 година.

Говорећи о ситуацији у Нагорно-Карабаху након јучерашњег разговора са Мирзојаном, Лавров је истакао важност обезбјеђивања квалитета било каквих постигнутих споразума, наводећи пример споразума из Минска у Украјини.

Указао је на то да је према тим спооразумима требало да становници источног дијела Украјине који говоре руски имају право на школовање на матерњем језику, као и на очување културних, вјерских и других веза са сународницима, преноси јерменски портал Масиспост.

-Приближно иста права су обезбијеђена и споразумом који је потписан између Београда и Приштине прије 10 година, у споразуму о формирању „органа локалне самоуправе косовских Срба“. Мислим да је народу Карабаха потребан такав скуп права - рекао је Лавров.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана