Lavrov: Sporazum o lokalnoj samoupravi Srba na KiM rješenje i za Nagorno- Karabah

Tanjug
Lavrov: Sporazum o lokalnoj samoupravi Srba na KiM rješenje i za Nagorno- Karabah

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je nakon razgovora sa jermenskim kolegom Araratom Mirzojanom u Moskvi da je narodu Nagorno-Karabaha potreban skup prava kakva su obezbeđena sporazumom o formiranju "organa lokalne samouprave kosovskih Srba", koji je potpisan između Beograda i Prištine prije 10 godina.

Govoreći o situaciji u Nagorno-Karabahu nakon jučerašnjeg razgovora sa Mirzojanom, Lavrov je istakao važnost obezbjeđivanja kvaliteta bilo kakvih postignutih sporazuma, navodeći primer sporazuma iz Minska u Ukrajini.

Ukazao je na to da je prema tim spoorazumima trebalo da stanovnici istočnog dijela Ukrajine koji govore ruski imaju pravo na školovanje na maternjem jeziku, kao i na očuvanje kulturnih, vjerskih i drugih veza sa sunarodnicima, prenosi jermenski portal Masispost.

-Približno ista prava su obezbijeđena i sporazumom koji je potpisan između Beograda i Prištine prije 10 godina, u sporazumu o formiranju „organa lokalne samouprave kosovskih Srba“. Mislim da je narodu Karabaha potreban takav skup prava - rekao je Lavrov.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana