Ким Јонг Ун затворио град због крађе 653 метка: Војници претражују кућу по кућу

ГС
Ким Јонг Ун затворио град због крађе 653 метка: Војници претражују кућу по кућу

Сјевернокорејски вођа Ким Јонг Ун затворио је цијели сјеверни град Хјесан након што су нестала 653 метка током недавног повлачења војске.

Службеници редом претражују куће у граду који има готово 200.000 становника, рекла су два извора за Radio Free Asia, преноси Euroweeklynews.

- Град ће остати затворен док се не пронађу сва 653 метка - рекао је корејској служби РФА анонимни становник сјеверне покрајине Рјанганг у којој се налази град Хјесан.

Стрељиво за пушку нестало је када су се војници 7. корпуса Корејске народне армије повлачили из подручја око града, који се налази на граници с Кином.

Војници су ондје били стационирани 2020. због затварања границе током пандемије Ковид-19. Када се инцидент догодио, војници га у почетку нису пријавили, већ су сами покушали пронаћи нестале метке.

- Али, кад нису могли пронаћи нестале метке, обавијестили су становнике и започели ригорозну потрагу - рекао је анонимни извор.

Полиција и војска започели су истрагу, затворили су град и претражују кућу по кућу.

Тамошњи закон особама које неовлаштено посједују или преносе стрељиво или оружје прописује казну присилног рада на више од три године. Становници су забринути да ће власти, ако не буде пронађено стрељиво, насумично казнити некога ко би могао бити потпуно невин, рекао је извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана