Јужна Кореја: Полиција тражи налог за хапшење путника који је отворио врата авиона

Танјуг
Foto: Принтскрин

СЕУЛ - Јужнокорејска полиција затражила је данас налог за хапшење путника који је отворио врата авиона компаније "Азијан ерлајнз" неколико минута прије него што је слетео у Јужној Кореји због кршења Закона о безбједности у ваздухопловству и других прекршаја.

Путник је рекао полицији да је отворио врата авиона неколико минута прије него што је слетио у Јужној Кореји јер се осјећао нелагодно и јер је хтио брзо да изађе из авиона.

Путник је такође рекао полицији да је био под стресом након што је недавно остао без посла, објавио је данас Јонхап, цитирајући извор из полиције. 

Мушкарац, тридесетих година, задржан је при слијетању авиона у петак. 

Он је отворио врата авиона када је летјелица била удаљена око 213 метара од земље, што је изазвало панику међу путницима. 

Девет путника је због проблема са дисањем превезено у болницу, а сви су пуштени послије око два сата, рекао је службеник ватрогасног одјељења.

Званичници су само објавили да се путник који је изазвао инцидент презива Ли.

Видео емитован на телевизији, за који се наводи да га је снимио путник, показује тренутке прије слетања, са отвореним вратима авиона и путницима који сједе на сједиштима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана