Južna Koreja: Policija traži nalog za hapšenje putnika koji je otvorio vrata aviona

Tanjug
Foto: Printskrin

SEUL - Južnokorejska policija zatražila je danas nalog za hapšenje putnika koji je otvorio vrata aviona kompanije "Azijan erlajnz" nekoliko minuta prije nego što je sleteo u Južnoj Koreji zbog kršenja Zakona o bezbjednosti u vazduhoplovstvu i drugih prekršaja.

Putnik je rekao policiji da je otvorio vrata aviona nekoliko minuta prije nego što je sletio u Južnoj Koreji jer se osjećao nelagodno i jer je htio brzo da izađe iz aviona.

Putnik je takođe rekao policiji da je bio pod stresom nakon što je nedavno ostao bez posla, objavio je danas Jonhap, citirajući izvor iz policije. 

Muškarac, tridesetih godina, zadržan je pri slijetanju aviona u petak. 

On je otvorio vrata aviona kada je letjelica bila udaljena oko 213 metara od zemlje, što je izazvalo paniku među putnicima. 

Devet putnika je zbog problema sa disanjem prevezeno u bolnicu, a svi su pušteni poslije oko dva sata, rekao je službenik vatrogasnog odjeljenja.

Zvaničnici su samo objavili da se putnik koji je izazvao incident preziva Li.

Video emitovan na televiziji, za koji se navodi da ga je snimio putnik, pokazuje trenutke prije sletanja, sa otvorenim vratima aviona i putnicima koji sjede na sjedištima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana