Једна особа погинула, 40 повријеђено у торнаду у Њемачкој

Танјуг
Једна особа погинула, 40 повријеђено у торнаду у Њемачкој

БЕРЛИН - У разорном удару торнада праћеног олујним невременом, које је погодило западни дио Њемачке, погинула је најмање једна особа, а повријеђено је око 40 људи, од којих 10 тешко, пренијели су полиција и локални медији.

На снимцима и фотографијама објављеним на друштвеним мрежама види се да је ријеч о торнаду са карактеристичним ротирајућим циклоном који разбацује крхотине кроз ваздух, иако њемачка метеоролошка служба у први мах није потврдила да се ради о торнаду, преноси Ројтерс.

У граду Витгерту на крајњем западу земље преминуо је 38-годишњи мушкарац од повреда главе задобијених након пада послије претрпљеног струјног удара у поплављеном подруму, пренијели су локални медији и полиција.

Полиција је саопштила да је до 40 људи повријеђено у Падерборну, граду са око 150.000 становника који се налази на пола пута између Франкфурта и Хамбурга, као и да су жељезнички и друмски саобраћај поремећени широм региона.

На друштвеним мрежама објављене су фотографије из града Хелингхаузена на којима се види да је невријеме ишчупало торањ с црквеног крова.

Полиција је објавила слике из града Падерборна на којима се види оборено дрвеће и кровови које је вјетар подигао с кућа и срушио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана