Jedna osoba poginula, 40 povrijeđeno u tornadu u Njemačkoj

Tanjug
Jedna osoba poginula, 40 povrijeđeno u tornadu u Njemačkoj

BERLIN - U razornom udaru tornada praćenog olujnim nevremenom, koje je pogodilo zapadni dio Njemačke, poginula je najmanje jedna osoba, a povrijeđeno je oko 40 ljudi, od kojih 10 teško, prenijeli su policija i lokalni mediji.

Na snimcima i fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se da je riječ o tornadu sa karakterističnim rotirajućim ciklonom koji razbacuje krhotine kroz vazduh, iako njemačka meteorološka služba u prvi mah nije potvrdila da se radi o tornadu, prenosi Rojters.

U gradu Vitgertu na krajnjem zapadu zemlje preminuo je 38-godišnji muškarac od povreda glave zadobijenih nakon pada poslije pretrpljenog strujnog udara u poplavljenom podrumu, prenijeli su lokalni mediji i policija.

Policija je saopštila da je do 40 ljudi povrijeđeno u Paderbornu, gradu sa oko 150.000 stanovnika koji se nalazi na pola puta između Frankfurta i Hamburga, kao i da su željeznički i drumski saobraćaj poremećeni širom regiona.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije iz grada Helinghauzena na kojima se vidi da je nevrijeme iščupalo toranj s crkvenog krova.

Policija je objavila slike iz grada Paderborna na kojima se vidi oboreno drveće i krovovi koje je vjetar podigao s kuća i srušio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana