Израелска војска напала сјевер Газе, најснажније гранатирање последњих недеља

Танјуг
Foto: Илустрација

ГАЗА - Израел је бомбардовао сјевер Газе, а како су данас навели становници, то је било једно од најснажнијих гранатирања последњих недеља.

Тенкови су ноћас “упали” источно од Бејт Хануна на сјеверној ивици Појаса Газе, иако нису продрли далеко у град, навели су становници и Хамасови медији, пренио је Ројтерс. 

Пуцњава се могла чути и код неких школа у којима су се склонили расељени становници.

Гранатирање је било интензивно источно од Бејт Хануна и Џабалије и наставило се јутрос у областима као што је Зеитун, једно од најстаријих предграђа града Газе.

Западно од Бејт Хануна у Бејт Лахији, љекари и Хамасови медији јавили су да је у нападима погођена џамија и да је неколико људи повријеђено.

У Израелу, гдје су владине канцеларије и предузећа били затворени због прославе Пасхе, упозорења на ракетне нападе су се огласила у јужним пограничним градовима, гдје на срећу није било жртава.

Наоружано крило Исламског џихада, савезница Хамаса, преузело је одговорност за ракетне нападе на Сдерот и Нир Ам на југу Израела.

Израелска војска је саопштила да су ракете лансиране преко ноћи на Израел дошле са сјевера Газе и да је у нападима погодила ракетне бацаче и убила неколико милитаната, у “циљаним и прецизним” ударима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана