Izraelska vojska napala sjever Gaze, najsnažnije granatiranje poslednjih nedelja

Tanjug
Foto: Ilustracija

GAZA - Izrael je bombardovao sjever Gaze, a kako su danas naveli stanovnici, to je bilo jedno od najsnažnijih granatiranja poslednjih nedelja.

Tenkovi su noćas “upali” istočno od Bejt Hanuna na sjevernoj ivici Pojasa Gaze, iako nisu prodrli daleko u grad, naveli su stanovnici i Hamasovi mediji, prenio je Rojters. 

Pucnjava se mogla čuti i kod nekih škola u kojima su se sklonili raseljeni stanovnici.

Granatiranje je bilo intenzivno istočno od Bejt Hanuna i Džabalije i nastavilo se jutros u oblastima kao što je Zeitun, jedno od najstarijih predgrađa grada Gaze.

Zapadno od Bejt Hanuna u Bejt Lahiji, ljekari i Hamasovi mediji javili su da je u napadima pogođena džamija i da je nekoliko ljudi povrijeđeno.

U Izraelu, gdje su vladine kancelarije i preduzeća bili zatvoreni zbog proslave Pashe, upozorenja na raketne napade su se oglasila u južnim pograničnim gradovima, gdje na sreću nije bilo žrtava.

Naoružano krilo Islamskog džihada, saveznica Hamasa, preuzelo je odgovornost za raketne napade na Sderot i Nir Am na jugu Izraela.

Izraelska vojska je saopštila da su rakete lansirane preko noći na Izrael došle sa sjevera Gaze i da je u napadima pogodila raketne bacače i ubila nekoliko militanata, u “ciljanim i preciznim” udarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana