Индија оборила свјетски рекорд по броју инфицираних у дану

Танјуг
Индија оборила свјетски рекорд по броју инфицираних у дану

ЊУ ДЕЛХИ- Индија је данас забиљежила највећи број обољелих у једном дану икада и тај црни рекорд се не односи само на најмногољуднију земљу свијета, већ на читаву планету од избијања пандемије, јер је забележено 314.835 случајева.

Досад је, према Ројтерсу, највећи број обољелих у једном дану био 297.430 у САД, мада вашингтонски сајт “worldometers.info” тврди да је 8. јануара у Америци био 307.851 инфициран.

Број преминулих је такође рекордан у Индији, пошто је преминуло 2.104 људи, па је укупан број умрлих 184.657, према подацима министарства здравља, а од почетка пандемије је заражено 15,93 милиона становника те азијске земље.

Врховни суд Индије је јавно критиковао централну владу због лоше набавке кисеоника у болницама, а у сриједу је број мртвих био већи од 200 у Њу Делхију, пренео је BBC.

“Ово је ужасно. Желимо да знамо шта раде у болницама по питању набавке кисеоника у цијелој земљи”, запитале су судије Врховног суда, након што су оцијениле да је одговорност владе да “моли, позајмљује, па и краде ако треба” залихе кисеоника.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана