Indija oborila svjetski rekord po broju inficiranih u danu

Tanjug
Indija oborila svjetski rekord po broju inficiranih u danu

NjU DELHI- Indija je danas zabilježila najveći broj oboljelih u jednom danu ikada i taj crni rekord se ne odnosi samo na najmnogoljudniju zemlju svijeta, već na čitavu planetu od izbijanja pandemije, jer je zabeleženo 314.835 slučajeva.

Dosad je, prema Rojtersu, najveći broj oboljelih u jednom danu bio 297.430 u SAD, mada vašingtonski sajt “worldometers.info” tvrdi da je 8. januara u Americi bio 307.851 inficiran.

Broj preminulih je takođe rekordan u Indiji, pošto je preminulo 2.104 ljudi, pa je ukupan broj umrlih 184.657, prema podacima ministarstva zdravlja, a od početka pandemije je zaraženo 15,93 miliona stanovnika te azijske zemlje.

Vrhovni sud Indije je javno kritikovao centralnu vladu zbog loše nabavke kiseonika u bolnicama, a u srijedu je broj mrtvih bio veći od 200 u Nju Delhiju, preneo je BBC.

“Ovo je užasno. Želimo da znamo šta rade u bolnicama po pitanju nabavke kiseonika u cijeloj zemlji”, zapitale su sudije Vrhovnog suda, nakon što su ocijenile da je odgovornost vlade da “moli, pozajmljuje, pa i krade ako treba” zalihe kiseonika.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana