Хаос у Њемачкој: Напади на полицију, запаљени аутомобили у Лајпцигу

Г.С.
Хаос у Њемачкој: Напади на полицију, запаљени аутомобили у Лајпцигу

ЛАЈПЦИГ - Припадници љевичарских партија у Њемачкој окупили су се данас, упркос забрани протеста, у Лајпцигу, у знак подршке недавно осуђеној радикалној љевичарки.

Рано послијеподне у јужним дијеловима Лајпцига запаљено је неколико аутомобила и контејнера за отпад, што се сматра дијелом лијевих екстремиста који се, упркос забрани, у Лаипцигу окупљају у знак подршке недавно осуђеној љевичарки Лини Е. Она је ове недјеље осуђена на дугогодишњу затворску казну због организовања физичких напада на припаднике екстремне деснице.

У ноћи с петка на суботу у многим дијеловима града је долазило до сукоба између припадника екстремне љевице и полиције. У тим сукобима је, према саопштењу полиције, повређено двадесетак припадника полиције.

У суботу послијеподне Уставни суд у Карлсруеу је одбацио тужбу по хитном поступку којом су лијеве активистичке групе хтјеле да пониште одлуку вишег управног суда у Саској, који је забранио протест у страху од напада и сукоба љевичара и полиције и опасност по јавни ред и мир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана