Haos u Njemačkoj: Napadi na policiju, zapaljeni automobili u Lajpcigu

G.S.
Haos u Njemačkoj: Napadi na policiju, zapaljeni automobili u Lajpcigu

LAJPCIG - Pripadnici ljevičarskih partija u Njemačkoj okupili su se danas, uprkos zabrani protesta, u Lajpcigu, u znak podrške nedavno osuđenoj radikalnoj ljevičarki.

Rano poslijepodne u južnim dijelovima Lajpciga zapaljeno je nekoliko automobila i kontejnera za otpad, što se smatra dijelom lijevih ekstremista koji se, uprkos zabrani, u Laipcigu okupljaju u znak podrške nedavno osuđenoj ljevičarki Lini E. Ona je ove nedjelje osuđena na dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog organizovanja fizičkih napada na pripadnike ekstremne desnice.

U noći s petka na subotu u mnogim dijelovima grada je dolazilo do sukoba između pripadnika ekstremne ljevice i policije. U tim sukobima je, prema saopštenju policije, povređeno dvadesetak pripadnika policije.

U subotu poslijepodne Ustavni sud u Karlsrueu je odbacio tužbu po hitnom postupku kojom su lijeve aktivističke grupe htjele da ponište odluku višeg upravnog suda u Saskoj, koji je zabranio protest u strahu od napada i sukoba ljevičara i policije i opasnost po javni red i mir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana