Ердоган: Неки покушавају спријечити вијековно буђење Турске

Анадолија
Ердоган: Неки покушавају спријечити вијековно буђење Турске

ИСТАНБУЛ - Предсједник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да "неки покушавају спријечити вијековно буђење Турске", те ту земљу "поново довести у стање гдје ће се гушити у властитим проблемима".

Ердоган је путем видеоконференције присуствовао церемонији свечаног отварања петог дијела аутопута Сјеверна Мармара.

- Када завршимо пројект Кинали-Текирдаг-Џанакале-Баликесир, који такође укључује мост Џанакале 1915, мрежом аутопута ћемо окружити Мраморну регију и западну Анадолију - рекао је Ердоган.

Говорећи о актуелним дешавањима, Ердоган је казао како се настоји спријечити вијековно буђење његове земље на начин да се Турска поново доведе у стање гдје ће се гушити у властитим проблемима.

Ердоган је поручио како у његовој земљи број запослених расте од априла, када је држава најинтензивније осјетила посљедице епидемије.

- У наредном периоду ћемо забиљежити повећање запослености. Ако Бог да, трећи квартал ове године ћемо затворити стопом раста која задовољава сваки сегмент. Успјехом ћемо најбоље одговорити онима који Турску стављају у категорију најудаљенијих земаља Африке и Јужне Америке – казао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана