Erdogan: Neki pokušavaju spriječiti vijekovno buđenje Turske

Anadolija
Erdogan: Neki pokušavaju spriječiti vijekovno buđenje Turske

ISTANBUL - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da "neki pokušavaju spriječiti vijekovno buđenje Turske", te tu zemlju "ponovo dovesti u stanje gdje će se gušiti u vlastitim problemima".

Erdogan je putem videokonferencije prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja petog dijela autoputa Sjeverna Marmara.

- Kada završimo projekt Kinali-Tekirdag-Džanakale-Balikesir, koji takođe uključuje most Džanakale 1915, mrežom autoputa ćemo okružiti Mramornu regiju i zapadnu Anadoliju - rekao je Erdogan.

Govoreći o aktuelnim dešavanjima, Erdogan je kazao kako se nastoji spriječiti vijekovno buđenje njegove zemlje na način da se Turska ponovo dovede u stanje gdje će se gušiti u vlastitim problemima.

Erdogan je poručio kako u njegovoj zemlji broj zaposlenih raste od aprila, kada je država najintenzivnije osjetila posljedice epidemije.

- U narednom periodu ćemo zabilježiti povećanje zaposlenosti. Ako Bog da, treći kvartal ove godine ćemo zatvoriti stopom rasta koja zadovoljava svaki segment. Uspjehom ćemo najbolje odgovoriti onima koji Tursku stavljaju u kategoriju najudaljenijih zemalja Afrike i Južne Amerike – kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana