Детаљи хапшења у Венецуели: Заплијењена тона кокаина намијењеног Западној Европи,ухапшени поморци из Црне Горе

Танјуг
Детаљи хапшења у Венецуели: Заплијењена тона кокаина намијењеног Западној Европи,ухапшени поморци из Црне Горе

ПОДГОРИЦА - У водама Венецуеле, на броду "Ареса", заплијењена је тона кокаина и ухапшени су црногорски држављани који су били чланови посаде, саопштено је данас из Управе полиције Црне Горе.

Како су истакли у Управи, ријеч је о вишемјесечној међународној акцији коју је иницирала црногорска полиција са холандском, британском и српском полицијом, преноси црногорски портал ЦдМ.

- Поступајући по информацијама које је Управа полиције упутила партнерским службама Велике Британије, у водама Венецуеле, у Аруби реализована је велика међународна полицијска акција у којој је на броду ''Ареша'' за сада заплијењено више од једне тоне кокаина. Брод ''Ареша'' је лоциран и опсеревиран цијелом рутом пловидбе дуж Јужне Америке, са посебним мјерама надзора при сваком уласку и изласку из лука - наводи се у саопштењу.

Додаје се, да је након добијања оперативног податка да је кокаин "убачен" на брод, њега у Аруби пресрела морнарица Холандије и започела детаљан претрес који је и даље у току.

- Сумња се да је кокаин овим бродом, из Колумбије требало да буде прокријумчарен до једне од лука у Западној Европи - наводе у Управи полиције.
Страни медији пренијели су да је теретни брод напустио Венецуелу 23. фебруара поподне и да је пловио за Грчку, као и да је ухапшено седам особа, укључујући и капетана брода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана