Detalji hapšenja u Venecueli: Zaplijenjena tona kokaina namijenjenog Zapadnoj Evropi,uhapšeni pomorci iz Crne Gore

Tanjug
Detalji hapšenja u Venecueli: Zaplijenjena tona kokaina namijenjenog Zapadnoj Evropi,uhapšeni pomorci iz Crne Gore

PODGORICA - U vodama Venecuele, na brodu "Aresa", zaplijenjena je tona kokaina i uhapšeni su crnogorski državljani koji su bili članovi posade, saopšteno je danas iz Uprave policije Crne Gore.

Kako su istakli u Upravi, riječ je o višemjesečnoj međunarodnoj akciji koju je inicirala crnogorska policija sa holandskom, britanskom i srpskom policijom, prenosi crnogorski portal CdM.

- Postupajući po informacijama koje je Uprava policije uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu ''Areša'' za sada zaplijenjeno više od jedne tone kokaina. Brod ''Areša'' je lociran i opsereviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka - navodi se u saopštenju.

Dodaje se, da je nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain "ubačen" na brod, njega u Arubi presrela mornarica Holandije i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku.

- Sumnja se da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi - navode u Upravi policije.
Strani mediji prenijeli su da je teretni brod napustio Venecuelu 23. februara popodne i da je plovio za Grčku, kao i da je uhapšeno sedam osoba, uključujući i kapetana broda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana