Цвијановић, Елкин: Политичко разумијевање Српске и Израела на веома високом нивоу

Срна
Цвијановић, Елкин: Политичко разумијевање Српске и Израела на веома високом нивоу

ЈЕРУСАЛИМ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и израелски министар за изградњу и Јерусалим Зеев Елкин констатовали су да су политичко разумијевање и институционалне везе Републике Српске и Израела на веома високом нивоу.

Саговорници су на данашњем састанку изразили опредијељеност ка даљем унапређењу, те додатном јачању политичке и економске сарадње.

Током састанка, предсједница Српске упознала је министра Елкина са политичком и безбједносном ситуацијом у БиХ и региону, те истакла да је Република Српска посвећена очувању мира и стабилности, као и досљедном поштовању Дејтонског мировног споразума, саопштено је из Кабинета предсједника Републике.

Цвијановић је раније са Јаковом Хагоелом, предсједником Свјетске ционистичке организације која представља снажну везу између Државе Израел и јеврејских заједница широм свијета, обишла музеј и заједно су положили вијенац на гроб оснивача ционистичког покрета Теодора Херцла.

"Херцл је веома важна историјска личност за Израел и јеврејски народ у цјелини. Будући да потиче из угледне земунске породице, Теодор Херцл представља чврсту спону између српског и јеврејског народа, на основу које треба да развијамо сарадњу и додатно јачамо наше односе" написала је предсједница на друштвеним мрежама

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана