Cvijanović, Elkin: Političko razumijevanje Srpske i Izraela na veoma visokom nivou

Srna
Cvijanović, Elkin: Političko razumijevanje Srpske i Izraela na veoma visokom nivou

JERUSALIM - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i izraelski ministar za izgradnju i Jerusalim Zeev Elkin konstatovali su da su političko razumijevanje i institucionalne veze Republike Srpske i Izraela na veoma visokom nivou.

Sagovornici su na današnjem sastanku izrazili opredijeljenost ka daljem unapređenju, te dodatnom jačanju političke i ekonomske saradnje.

Tokom sastanka, predsjednica Srpske upoznala je ministra Elkina sa političkom i bezbjednosnom situacijom u BiH i regionu, te istakla da je Republika Srpska posvećena očuvanju mira i stabilnosti, kao i dosljednom poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.

Cvijanović je ranije sa Jakovom Hagoelom, predsjednikom Svjetske cionističke organizacije koja predstavlja snažnu vezu između Države Izrael i jevrejskih zajednica širom svijeta, obišla muzej i zajedno su položili vijenac na grob osnivača cionističkog pokreta Teodora Hercla.

"Hercl je veoma važna istorijska ličnost za Izrael i jevrejski narod u cjelini. Budući da potiče iz ugledne zemunske porodice, Teodor Hercl predstavlja čvrstu sponu između srpskog i jevrejskog naroda, na osnovu koje treba da razvijamo saradnju i dodatno jačamo naše odnose" napisala je predsjednica na društvenim mrežama

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana