Ћерка српских љекара погинула у Америци: Катарина страдала три недјеље прије матуре

ГС
Foto: Facebook

МАСАЧУСЕТС - Катарина Бошковић (18), ћерка љекара српског поријекла, настрадала је у саобраћајној несрећи у Масачусетсу, док је двоје њених пријатеља преживјело удес.

Катарина је страдала када се аутомобил у којем је била, закуцао у дрво. Дјевојка, која је била сувозач, остала је на месту мртва.

Катарина је била дијете сепских љекара који већ годинама живе у Масачусетсу, а вест о њеној трагичној смрти на друштвеним мрежама поделили су пријатељи породице.

- У осамнаестој години у саобраћајној несрећи живот је изгубила Катарина Бошковић, кћерка Огњенке Надаждин и Свјетлана Бошковића, мојих колега и пријатеља са факултета у Сарајеву, који зиве овде у Масачусетсу. Катарина је била бриљантан ђак, спортиста, будући љекар, која је на јесен требало да започне студије на Мекгил универзитету у Монтреалу, Канада.

 Огњенкина мајка Мира Надаждин је била професор микробиологије на Медицинском факултету, а Свјетланов тата Сретен Бошковић, професор хирургије и шеф Клинике за трансплантацију - наведено је у једној објави на Фејсбуку.

Несрећа у којој је Катарина страдала догодила се 7. маја, само три недеље пре него што је требало да прослави матуру.

Амерички медији објавили су писмо њених родитеља, преноси Српскаинфо.

- Кет је била дивна особа и тежила је да свима пружи руку и помогне. Провела је безброј сати као тркачки тренер и помагала је другима да остваре успех - написали су.

Поред мјеста гдје је Катарина страдала, пријатељи и породица оставили су цвијеће и упалили свијеће, а локална црква организовала је бдење.

Младић који је возио аутомобил је лакше повређен и могао би бити оптужен за изазивање несреће са смртним исходом када се заврши истрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана