Ćerka srpskih ljekara poginula u Americi: Katarina stradala tri nedjelje prije mature

GS
Foto: Facebook

MASAČUSETS - Katarina Bošković (18), ćerka ljekara srpskog porijekla, nastradala je u saobraćajnoj nesreći u Masačusetsu, dok je dvoje njenih prijatelja preživjelo udes.

Katarina je stradala kada se automobil u kojem je bila, zakucao u drvo. Djevojka, koja je bila suvozač, ostala je na mestu mrtva.

Katarina je bila dijete sepskih ljekara koji već godinama žive u Masačusetsu, a vest o njenoj tragičnoj smrti na društvenim mrežama podelili su prijatelji porodice.

- U osamnaestoj godini u saobraćajnoj nesreći život je izgubila Katarina Bošković, kćerka Ognjenke Nadaždin i Svjetlana Boškovića, mojih kolega i prijatelja sa fakulteta u Sarajevu, koji zive ovde u Masačusetsu. Katarina je bila briljantan đak, sportista, budući ljekar, koja je na jesen trebalo da započne studije na Mekgil univerzitetu u Montrealu, Kanada.

 Ognjenkina majka Mira Nadaždin je bila profesor mikrobiologije na Medicinskom fakultetu, a Svjetlanov tata Sreten Bošković, profesor hirurgije i šef Klinike za transplantaciju - navedeno je u jednoj objavi na Fejsbuku.

Nesreća u kojoj je Katarina stradala dogodila se 7. maja, samo tri nedelje pre nego što je trebalo da proslavi maturu.

Američki mediji objavili su pismo njenih roditelja, prenosi Srpskainfo.

- Ket je bila divna osoba i težila je da svima pruži ruku i pomogne. Provela je bezbroj sati kao trkački trener i pomagala je drugima da ostvare uspeh - napisali su.

Pored mjesta gdje je Katarina stradala, prijatelji i porodica ostavili su cvijeće i upalili svijeće, a lokalna crkva organizovala je bdenje.

Mladić koji je vozio automobil je lakše povređen i mogao bi biti optužen za izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom kada se završi istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana