Американци признали: Руски Су-35 је бољи од америчког Ф-15ЕX

Sputnjik.rs
Американци признали: Руски Су-35 је бољи од америчког Ф-15ЕX

Руски ловац генерације 4++ Су-35 је бољи од америчког Ф-15ЕX, закључили експерти магазина Мilitary Watch.

Оба ловца - Су-35 и Ф-15ЕX - учествују на тендеру Ратног ваздухопловства Индије за куповину авиона. Аутори чланка сматрају да њихови авиони имају шанси за побједу, али да су Руси у предности, из више разлога.

Како наглашавају експерти, без обзира на то што је Ф-15ЕX бржи од Су-35С - 2,5 маха напротив 2,25 махова - руски авион посједује снажнији радар Ирбис-Е.

Осим тога, Су-35 има савременије наоружање, што му омогуćава да прати до 30 и погађа до осам ваздушних циљева. За разлику под руског опонента, америчка летјелица не може да се похвали да посједује хиперсоничне ракете у свом арсеналу.

Ловац Су-35 има велике маневарске могуćности и предвиђен је за рјешавање задатака освајања и задржавања супериорности у ваздуху, авијациону подршку снага у конфликтима било којих размјера и изолацију рејона гдје се воде борбе. Тај савремени авион може да користи савремено и перспективно тактично наоружање класе ваздух-ваздух, као и ваздух-земља.

Ф-15ЕX - савремена модификација америчког ловца бомбардера Ф-15Е Стрике Еагле. Авион је наоружан са 22 ракете класе ваздух-ваздух, савременом авиоником, радаром АЕСА. У јануару 2020. године америчка авијација куповину прве партије ових летјелица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана