Aлбанци славили Дан независности па блокирали саобраћај у центру Лондона, реаговала полиција

Срна
Aлбанци славили Дан независности па блокирали саобраћај у центру Лондона, реаговала полиција

ЛОНДОН- Велики број Албанаца блокирао је саобраћај у центру Лондона како би прославили Дан независности Албаније, на шта је реаговала британска полиција и ухапсила једно лице.

На видео-снимцима објављеним на друштвеним мрежама виде се скупи аутомобили, попут “аудија”, “ренџ ровера” и “поршеа” који су синоћ блокирали саобраћај око Вестминстера.

Током једночасовне блокаде саобраћаја у овом дијелу Лондона чуле су се и петарде.

Портпарол полиције рекао је да су патроле реаговале након дојаве о блокади саобраћаја, те потврдио да је једно лице ухапшено, преносе британски медији.

На бројним снимцима могу се видјети мушкарци и жене како машу албанским заставама док вире кроз прозоре луксузних аутомобила, у знак прославе независности Албаније, која се обиљежава 28. новембра.

На више локација у Лондону дјевојке у албанским ношњама играле су на улици.

Албански премијер Еди Рама оптужио недавно Велику Британију да користи његове сународнике као жртвену јагњад због неуспјеле имиграционе политике након погрдних коментара британских министара због пораста броја азиланата из те балканске земље.

Рамини коментари услиједили су након тврдњи британских министара да су Албанци одговорни за низ прелазака мањим чамцима преко Ламанша и да је велики број њих умијешан у организовани криминал.

Према подацима британских власти, Албанци су чинили 42 одсто људи пристиглих у чамцима до обала Великре Британије између маја и септембра. У том периоду је пристигло нешто више од 11.000 Албанаца што је велико повећање у односу на 2020. годину када их је стигло 815.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана