Albanci slavili Dan nezavisnosti pa blokirali saobraćaj u centru Londona, reagovala policija

Srna
Albanci slavili Dan nezavisnosti pa blokirali saobraćaj u centru Londona, reagovala policija

LONDON- Veliki broj Albanaca blokirao je saobraćaj u centru Londona kako bi proslavili Dan nezavisnosti Albanije, na šta je reagovala britanska policija i uhapsila jedno lice.

Na video-snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se skupi automobili, poput “audija”, “rendž rovera” i “poršea” koji su sinoć blokirali saobraćaj oko Vestminstera.

Tokom jednočasovne blokade saobraćaja u ovom dijelu Londona čule su se i petarde.

Portparol policije rekao je da su patrole reagovale nakon dojave o blokadi saobraćaja, te potvrdio da je jedno lice uhapšeno, prenose britanski mediji.

Na brojnim snimcima mogu se vidjeti muškarci i žene kako mašu albanskim zastavama dok vire kroz prozore luksuznih automobila, u znak proslave nezavisnosti Albanije, koja se obilježava 28. novembra.

Na više lokacija u Londonu djevojke u albanskim nošnjama igrale su na ulici.

Albanski premijer Edi Rama optužio nedavno Veliku Britaniju da koristi njegove sunarodnike kao žrtvenu jagnjad zbog neuspjele imigracione politike nakon pogrdnih komentara britanskih ministara zbog porasta broja azilanata iz te balkanske zemlje.

Ramini komentari uslijedili su nakon tvrdnji britanskih ministara da su Albanci odgovorni za niz prelazaka manjim čamcima preko Lamanša i da je veliki broj njih umiješan u organizovani kriminal.

Prema podacima britanskih vlasti, Albanci su činili 42 odsto ljudi pristiglih u čamcima do obala Velikre Britanije između maja i septembra. U tom periodu je pristiglo nešto više od 11.000 Albanaca što je veliko povećanje u odnosu na 2020. godinu kada ih je stiglo 815.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana