Због пријетњи Вучићевој дјеци Шапчанки условно шест мјесеци

Agencije
Због пријетњи Вучићевој дјеци Шапчанки условно шест мјесеци

БЕОГРАД - Виши суд у Београду осудио је данас на условну казну од шест мјесеци затвора са роком провјере од двије године Шапчанку Александру Јанковић Аранитовић (49) јер је 24. јула путем друштвене мреже Твитер упутила пријетње дјеци предсједника Србије Александра Вучића.



Суд је данас укинуо притвор у којем је била од краја јула прошле године и она ће у току дана бити пуштена на слободу.

Такође, суд јој је одредио мјеру обавезног психијатријског лијечења са слободе.

Ово је првостепена пресуда и на њу и оптужена и тужилаштво имају право да уложе жалбе.

Осуђена је за кривично дјело угрожавање сигурности, јер је 24. јула, користећи налог на Твитеру "Алеxандризам" вријеђала предсједника, а псовке и пријетње су упућене и његовом сину и ћерки.

Јанковић Аранитовић је на почетку суђења у октобру рекла да се каје што је упутила псовке и увреде на рачун предсједника и његове дјеце, наводећи да није имала намјеру да угрози ничију безбједност.

Рекла је да је била изреволтирана што је "Дунав осигурање" одбило да јој плати рачуне хоспитализације и претрага које су обављене на клиници у Аустрији, иако је имала купљено здравствено осигурање за иностранство.

Раније је осуђивана у Шапцу, а медији су пренијели да је то било због фалсификовања исправе и насиља у породици над својом мајком.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана