Zbog prijetnji Vučićevoj djeci Šapčanki uslovno šest mjeseci

Agencije
Zbog prijetnji Vučićevoj djeci Šapčanki uslovno šest mjeseci

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas na uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora sa rokom provjere od dvije godine Šapčanku Aleksandru Janković Aranitović (49) jer je 24. jula putem društvene mreže Tviter uputila prijetnje djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.



Sud je danas ukinuo pritvor u kojem je bila od kraja jula prošle godine i ona će u toku dana biti puštena na slobodu.

Takođe, sud joj je odredio mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja sa slobode.

Ovo je prvostepena presuda i na nju i optužena i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbe.

Osuđena je za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, jer je 24. jula, koristeći nalog na Tviteru "Alexandrizam" vrijeđala predsjednika, a psovke i prijetnje su upućene i njegovom sinu i ćerki.

Janković Aranitović je na početku suđenja u oktobru rekla da se kaje što je uputila psovke i uvrede na račun predsjednika i njegove djece, navodeći da nije imala namjeru da ugrozi ničiju bezbjednost.

Rekla je da je bila izrevoltirana što je "Dunav osiguranje" odbilo da joj plati račune hospitalizacije i pretraga koje su obavljene na klinici u Austriji, iako je imala kupljeno zdravstveno osiguranje za inostranstvo.

Ranije je osuđivana u Šapcu, a mediji su prenijeli da je to bilo zbog falsifikovanja isprave i nasilja u porodici nad svojom majkom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana