Вулин: Курти иде у Брисел да оправда насиље нас Србима

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти иде у Брисел на преговоре са Београдом да покуша да пронађе оправдање за насиље које спроводи према Србима на Косову и Метохији.

"Најтеже је говорити ономе ко неће да чује. Курти очигледно иде у Брисел да се не договори и само да покуша да пронађе оправдање за насиље које спроводи према Србима на Косову и Метохији, али и за непоштовање Резолуције 1244 и Бриселског споразума", истакао је Вулин.

Он је навео да су "западне демократије", како их зове Курти, агресијом на СР Југославију покушале да створе државу од територије под привременом управом УН-а, али у томе нису успјеле, саопштено је из МУП-а Србије.

"Надам се да ће уложити бар исто толико напора да свог штићеника приморају да преговара и да одустане од изазивања сукоба", нагласио је Вулин.

Он је навео да предсједник Србије Александар Вучић иде у Брисел да преговорима заштити Србе на Косову и Метохији, али и мир на Балкану.

"Не верујем да Курти има исту жељу", рекао је Вулин, коментаришући изјаву Куртија, који је рекао да ће се "тензије на сјеверу Косова наставити, ако западне демократије буду дозволиле Србији да настави са својим старим сновима`".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана