Vulin: Kurti ide u Brisel da opravda nasilje nas Srbima

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti ide u Brisel na pregovore sa Beogradom da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje koje sprovodi prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

"Najteže je govoriti onome ko neće da čuje. Kurti očigledno ide u Brisel da se ne dogovori i samo da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje koje sprovodi prema Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i za nepoštovanje Rezolucije 1244 i Briselskog sporazuma", istakao je Vulin.

On je naveo da su "zapadne demokratije", kako ih zove Kurti, agresijom na SR Jugoslaviju pokušale da stvore državu od teritorije pod privremenom upravom UN-a, ali u tome nisu uspjele, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

"Nadam se da će uložiti bar isto toliko napora da svog štićenika primoraju da pregovara i da odustane od izazivanja sukoba", naglasio je Vulin.

On je naveo da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ide u Brisel da pregovorima zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i mir na Balkanu.

"Ne verujem da Kurti ima istu želju", rekao je Vulin, komentarišući izjavu Kurtija, koji je rekao da će se "tenzije na sjeveru Kosova nastaviti, ako zapadne demokratije budu dozvolile Srbiji da nastavi sa svojim starim snovima`".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana