Вучић: У дијалогу да учествује СПЦ са сједиштем у Београду

Srna
Вучић: У дијалогу да учествује СПЦ са сједиштем у Београду

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је данас да би у дијалогу Црне Горе и Српске православне цркве (СПЦ) о црногорском Закону о слободи вјероисповијести требало да буде јасно назначено да у разговорима учествује СПЦ са сједиштем у Београду.

Вучић је рекао и да Србија нема ништа против спремности црногорске Владе да разговара о том закону, указавши да је дијалог увијек љековит. 
Упозорио је да власти у Црној Гори увијек говоре о Митрополији црногорско-приморској, нагласивши да разговор мора да се води са СПЦ. 

- Да ли ће СПЦ да одреди једну своју митрополију или неколико епархија или ће да буде неко други... Митрополија црногорско приморска није нека посебна митрополија - она је део СПЦ - рекао је Вучић новинарима. 

Вучић је замолио СПЦ да на тај аспект обрати посебну пажњу, како касније неко не би рекао да манастири СПЦ припадају Митрополији црногорско-приморској или неким другим епархијама. 

Он је напоменуо да прије свега, говори о људима из "црногорског режима" и да је зато замолио челнике СПЦ да буду обазриви по том питању.

Он је, поводом изражене спремности црногорске Владе за дијалог, рекао и да је Србија спремна да помогне по свим питањима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана