Vučić: U dijalogu da učestvuje SPC sa sjedištem u Beogradu

Srna
Vučić: U dijalogu da učestvuje SPC sa sjedištem u Beogradu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da bi u dijalogu Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) o crnogorskom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti trebalo da bude jasno naznačeno da u razgovorima učestvuje SPC sa sjedištem u Beogradu.

Vučić je rekao i da Srbija nema ništa protiv spremnosti crnogorske Vlade da razgovara o tom zakonu, ukazavši da je dijalog uvijek ljekovit. 
Upozorio je da vlasti u Crnoj Gori uvijek govore o Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, naglasivši da razgovor mora da se vodi sa SPC. 

- Da li će SPC da odredi jednu svoju mitropoliju ili nekoliko eparhija ili će da bude neko drugi... Mitropolija crnogorsko primorska nije neka posebna mitropolija - ona je deo SPC - rekao je Vučić novinarima. 

Vučić je zamolio SPC da na taj aspekt obrati posebnu pažnju, kako kasnije neko ne bi rekao da manastiri SPC pripadaju Mitropoliji crnogorsko-primorskoj ili nekim drugim eparhijama. 

On je napomenuo da prije svega, govori o ljudima iz "crnogorskog režima" i da je zato zamolio čelnike SPC da budu obazrivi po tom pitanju.

On je, povodom izražene spremnosti crnogorske Vlade za dijalog, rekao i da je Srbija spremna da pomogne po svim pitanjima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana