Вучић: Никада нећу прихватити колективну кривицу за српски народ

Тањуг
Foto: Тањуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас, како каже свима онима који намећу колективну кривицу српском народу да је никада неће прихватити и истакао да је поносан на то што то може јавно да каже на сваком мјесту.

Подсјетио је да је да је ишао у Сребреницу да изрази саучешће и положи цвијет на мезарју где су многи невини људи побијени, али да није хтио да дозволи понижење српског народа ни на један начин, нити колективну кривицу за српски народ и да то никада неће учинити.

Рекао је данас да не говори о нападу на њега у Сребреници јер је то што се њему догодило, како каже, мала ствар у односу на злочин који су неки Срби починили и додао да је тада у име Србије изразио саучешће недозвољавајући понижење српског народа и неприхватајући колективну кривицу за српски народ.

"Никада не помињем то у Сребреници јер је то што су мени урадили сувише мала ствар према злочину који су неки Срби починили и као што неке није срамота да ћуте о Јасеновцу, мене је срамота да говорим о ономе што се мени десило у поређењу са оним што се догодило сребреничким жртвама", казао је Вучић одговарајући посланицима.

Како каже, то што није истражен тај случај представља неморал и неодговрност нечије власти, али и међународних представника који никада нису инсистирали да се то истражи.

Наше службе безбједности знају све нападаче, казао је предсједник и додао да је са једним од нападача, који је из Тешња, код Добоја, разговарао и који му се извинио за то.

"Човек се извинио, казао жао ми је, опрости, ја сам рекао што се мене тиче нема никаквих проблема, Вама и Вашој породици желим све најбоље", казао је Вучић.

Поручио је онима који у Сребреници никада нису били, да му не причају да то није био никакав напад и да су га гађали пластичним флашама...

Истиче да је и тада носио високо уздигнуту главу, не зато што је мислио да много вриједи, јер да је тако мислио, каже, спустио би је и савио би се и под каменицама, као и под ударцима и ногама и рукама.

"Али, нисам имао право да то урадим јер сам представљао Србију, поносан српски народ који је дошао да изрази саучешће и положи цвет на мезарју где су многи невини људи пбијени, али нисам хтео да дозволим понижење српског народа ни на један начин, нити колективни кривицу за српски народ и никада то нећу да прихватим", истакао је предсједник Србије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана