Вучевић, Борџ: Србија до сада у најтежој ситуацији када је ријеч о Космету

СРНА
Вучевић, Борџ: Србија до сада у најтежој ситуацији када је ријеч о Космету

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Милош Вучевић истакао је на састанку са предсједавајућим ОЕБС-а Ијаном Борџом да се Србија налази у до сада најтежој ситуацији када је ријеч о Косову и Метохији јер Срби трпе неподношљив директан физички притисак и друге облике репресије.

Вучевић је рекао да се то питање рјешава и рјешаваће се путем дијалога Београда и Приштине, уз посредовање ЕУ.

Он је додао да Србија апелује да Савјет безбједности УН и други актери међународне заједнице, попут ОЕБС-а предузму све неопходне мјере за хитну деескалацију ситуације на терену, а с циљем осигурања безбједности српског и неалбанског становништва, нормализације ситуације и стварања услова за поновно успостављање смисленог дијалога.

Вучевић је нагласио да безбједносни изазови, ризици и пријетње у виду тероризма, економске и енергетске зависности и миграција, налажу Србији да сваки облик сарадње буде подигнут на највиши могући ниво, како са међународним организацијама, прије свега са УН и ОЕБС-ом тако и са државама из непосредног окружења.

Он је рекао да је један од кључних спољнополитичких приоритета Србије унапређење сарадње, очување мира и безбједности у свијету и региону, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Борџ је исказао увјерење да ће се сарадња одвијати на већ заснованом партнерском односу, додаје се у саопштењу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана