Вучић: Фабрике лажи организоване против Србије, али истина ће победити

Агенције
Вучић: Фабрике лажи организоване против Србије, али истина ће победити

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић је истакао да су организоване читаве фабрике лажи против Србије, али да ће истина побиједити.

Вучић је подсјетио да је на јучерашњој конференцији за новинаре недвосмислено говорио о потреби очувања мира и да ће Србија све да учини да мир буде сачуван, као и да би усвајање резолуције о Сребреници у УН значило отварање Пандорине кутије што значи велики број нових резолуција пред Генералном скупштином УН.

- И поред тога, данас сте могли да видите у свим регионалним медијима, од "Мајки Сребренице" до свих осталих, који кажу да је Пандорина кутија у ствари рат против наших комшија, даље наоружавање, иако је било потпуно јасно да то нема никакве везе једно са другим - поручио је Вучић у обраћању видео-поруком на свом Инстаграм налогу.

Он је истакао да су и некаквог "Пен центра" потврдили да су сви забринути и осјећају се угрожено због српског наоружавања, али је додао да су погријешили јер није Србија добила "рафале", већ Хрватска.

- НАТО је тај који убрзава своје програме наоружавања и против чега немамо ништа против. А ми се нормалним уобичајеним током наоружавамо, онолико колико је потребно да би једна мала, суверена и независна земља могла да опстане - рекао је Вучић.

Он је указао да хајка која се води против Србије само показује нервозу оних који су умислили да ће са лакоћом да остваре своје циљеве и да сруше Србију на кољена да никада више не може да се подигне.

- Без обзира на све фабрике лажи, побиједиће Србија - закључио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана