Влада Србије донијела одлуку да се школска година заврши раније

Танјуг
Foto: Илустрација/Телеграф

БЕОГРАД - Влада Србије је због трагедија које су дубоко погодиле читаво друштво, донијела одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији.

Школе могу да наставе да раде до 20. јуна, за ученике који то желе, наводи се у саопштењу.

Наш образовни систем створен је са циљем да свим ученицима пружи адекватну подршку, охрабрује их на путу учења и омогући им да расту у здраве, свјесне и одговорне појединце. 

У овом тренутку, важније је него икада, да се усредсредимо на оно што је најбоље за нашу дјецу, јер она заслужују нашу потпуну подршку, љубав и бригу, наводи се у саопштењу владе и додаје да је зато и донијета одлука да се школска година заврши 6. јуна.

За оне који желе да раде до 20. јуна у том  периоду могу се  реализовати допунска, додатна и припремна настава, настава у природи, као и други облици образовно-васпитног рада, са циљем подстицања социјалних и емоционалних вјештина ученика и активности на теме толеранције, емпатије, заједништва, подршке и захвалности. 

Битно је напоменути да ће сви ученици који не буду  задовољни својим успјехом, добити прилику да до 20. јуна поправе оцјене на лични захтјев.  

Основна огледна школа Владислав Рибникар ће остати школа. Она ће бити реконструисана и током процеса реконструкције, биће изграђен меморијални дио у знак сјећања на дјецу и школског чувара, који су свакога дана у тој школи показивали изузетност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана