Vlada Srbije donijela odluku da se školska godina završi ranije

Tanjug
Foto: Ilustracija/Telegraf

BEOGRAD - Vlada Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donijela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele, navodi se u saopštenju.

Naš obrazovni sistem stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svjesne i odgovorne pojedince. 

U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu djecu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu, navodi se u saopštenju vlade i dodaje da je zato i donijeta odluka da se školska godina završi 6. juna.

Za one koji žele da rade do 20. juna u tom  periodu mogu se  realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih vještina učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti. 

Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu  zadovoljni svojim uspjehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocjene na lični zahtjev.  

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni dio u znak sjećanja na djecu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana