Тужилаштво у Јагодини покренуло случај „Палма“

Танјуг
Тужилаштво у Јагодини покренуло случај „Палма“

ЈАГОДИНА - Више јавно тужилаштво у Јагодини формирало је данас предмет поводом тврдњи Маринике Тепић на јучерашњој прес конференцији, као и захтјева, који је данас поднио тужилашту предсједник Скупштине општине Јагодине и лидер Јединстеве Србије Драган Марковић Палма, за утврђивање свих околности у вези са наводима са те конференције.

Виши јавни тужилац Радослав Вучковић прецизирао је за Танјуг да је предмет данас формиран и да ће се по њему хитно поступати.

„Биће дат налог полицији за прикупљање свих потребних обавештења, након чега ће бити одлучено да ли је евентуално извршено неко кривично дело“, рекао је Вучковић.

Тепић је јуче изнела тврдње на рачун Марковића, али и још неких особа, за подвођење жена и дјевојчица у Јагодини.

Марковић је одбацио такве оптужбе и навео да тужилаштво не мора да „троши папир за позиве“, јер ће сам данас отићи да каже да је Тепић изрекла „ужасне лажи“.

Предсједник ЈС и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма изјавио је да се јутрос самоиницијативно јавио у Више јавно тужилаштво у Јагодини поводом оптужби Маринике Тепић за подвођење жена и малољетница у Јагодини и поновио да су нетачни сви њени наводи.

Марковић је на прес конференцији у Јагодини рекао да је Тепић у јучерашњем обраћању медијима сакрила "заштићеног сведока", чије је фотографије показао, и за којег тврди да је упао насилно у РТС, што, каже, говори да се ради о човјеку који се не плаши.

Аналитзирајући фотографије које су презентоване, рекао је да се на тим сликама види човек који је све лагао о њему, "у истом џемперу на два догађаја".

"Један је када је снимљен како лаже о мени, а други догађај у истом џемперу је био на јучерашњој прослави две године постојања партије Драгана Ђиласа. На следећој слици видите тог човека приликом насилног упада у РТС, а следећа слика је са Вуком Јеремићем, пошто је прво био у његовој партији, а онда је прешао код Ђиласа", навео је Марковић.

Марковић је рекао и да је јутрос био у Вишем тужилаштву и да тражи да се испитају сви наводи Тепић и тог мушкарца, додајући да они треба да објасне све што су навели.

"Одговорно тврдим да је све чиста лаж. Због овога неко мора у затвор, или Мариника Тепић или ја. У затвор ће ићи онај ко лаже. Мариника Тепић ће морати све да докаже", рекао је Марковић.

Он је навео и да ће већина жена запослених у јавном сектору у Јагодини, тужити Тепић, јер је рекла како те жене добију његов број телефона, па се јаве за дружење.

У томе види покушај да се девалвира све што је радио у Јаодини од 2004. године и да га "уваљају у блато".

"Осуђујем све оне који се тако односе према деци и малолетним лицима", додао је Марковић.

Замолио је, каже, тужилаштво да убрза процес, јер је јавност узнемирена, те да очекује да већ од сутра крене истражни поступак и да се брзо заврши.

"Желим и да пошаљем поруку Ђиласу, да, ако је он то радио када је био градоначелник и мисли да то сви раде, грдно се преварио", додао је Марковић.

Рекао је и да је сведок са снимка спомињао 2010. и 2011. годину, те упитао шта је чекао до сада и зашто није одмах изашао у јавност.

"Него си сада отишао код Ђиласа и за паре лажеш, Браниславе Радосављевићу. Тепић је хтела да сакрије свог ''сведока'' да не буде доступан тужилаштву.

Дођи Браниславе у Тужилаштво, ја ти гарантујем безбедност и идемо да кажемо шта имамо... За овакве увреде, цена је огромна", рекао је Марковић.

Он је поручио да ће као и до сада наставити да помаже грађанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана