Tužilaštvo u Jagodini pokrenulo slučaj „Palma“

Tanjug
Tužilaštvo u Jagodini pokrenulo slučaj „Palma“

JAGODINA - Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je danas predmet povodom tvrdnji Marinike Tepić na jučerašnjoj pres konferenciji, kao i zahtjeva, koji je danas podnio tužilaštu predsjednik Skupštine opštine Jagodine i lider Jedinsteve Srbije Dragan Marković Palma, za utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa navodima sa te konferencije.

Viši javni tužilac Radoslav Vučković precizirao je za Tanjug da je predmet danas formiran i da će se po njemu hitno postupati.

„Biće dat nalog policiji za prikupljanje svih potrebnih obaveštenja, nakon čega će biti odlučeno da li je eventualno izvršeno neko krivično delo“, rekao je Vučković.

Tepić je juče iznela tvrdnje na račun Markovića, ali i još nekih osoba, za podvođenje žena i djevojčica u Jagodini.

Marković je odbacio takve optužbe i naveo da tužilaštvo ne mora da „troši papir za pozive“, jer će sam danas otići da kaže da je Tepić izrekla „užasne laži“.

Predsjednik JS i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je da se jutros samoinicijativno javio u Više javno tužilaštvo u Jagodini povodom optužbi Marinike Tepić za podvođenje žena i maloljetnica u Jagodini i ponovio da su netačni svi njeni navodi.

Marković je na pres konferenciji u Jagodini rekao da je Tepić u jučerašnjem obraćanju medijima sakrila "zaštićenog svedoka", čije je fotografije pokazao, i za kojeg tvrdi da je upao nasilno u RTS, što, kaže, govori da se radi o čovjeku koji se ne plaši.

Analitzirajući fotografije koje su prezentovane, rekao je da se na tim slikama vidi čovek koji je sve lagao o njemu, "u istom džemperu na dva događaja".

"Jedan je kada je snimljen kako laže o meni, a drugi događaj u istom džemperu je bio na jučerašnjoj proslavi dve godine postojanja partije Dragana Đilasa. Na sledećoj slici vidite tog čoveka prilikom nasilnog upada u RTS, a sledeća slika je sa Vukom Jeremićem, pošto je prvo bio u njegovoj partiji, a onda je prešao kod Đilasa", naveo je Marković.

Marković je rekao i da je jutros bio u Višem tužilaštvu i da traži da se ispitaju svi navodi Tepić i tog muškarca, dodajući da oni treba da objasne sve što su naveli.

"Odgovorno tvrdim da je sve čista laž. Zbog ovoga neko mora u zatvor, ili Marinika Tepić ili ja. U zatvor će ići onaj ko laže. Marinika Tepić će morati sve da dokaže", rekao je Marković.

On je naveo i da će većina žena zaposlenih u javnom sektoru u Jagodini, tužiti Tepić, jer je rekla kako te žene dobiju njegov broj telefona, pa se jave za druženje.

U tome vidi pokušaj da se devalvira sve što je radio u Jaodini od 2004. godine i da ga "uvaljaju u blato".

"Osuđujem sve one koji se tako odnose prema deci i maloletnim licima", dodao je Marković.

Zamolio je, kaže, tužilaštvo da ubrza proces, jer je javnost uznemirena, te da očekuje da već od sutra krene istražni postupak i da se brzo završi.

"Želim i da pošaljem poruku Đilasu, da, ako je on to radio kada je bio gradonačelnik i misli da to svi rade, grdno se prevario", dodao je Marković.

Rekao je i da je svedok sa snimka spominjao 2010. i 2011. godinu, te upitao šta je čekao do sada i zašto nije odmah izašao u javnost.

"Nego si sada otišao kod Đilasa i za pare lažeš, Branislave Radosavljeviću. Tepić je htela da sakrije svog ''svedoka'' da ne bude dostupan tužilaštvu.

Dođi Branislave u Tužilaštvo, ja ti garantujem bezbednost i idemo da kažemo šta imamo... Za ovakve uvrede, cena je ogromna", rekao je Marković.

On je poručio da će kao i do sada nastaviti da pomaže građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana