Три опције за мандатара: Брнабић, Вучевић, један из коалиције

Танјуг
Три опције за мандатара: Брнабић, Вучевић, један из коалиције

БЕОГРАД - Три могуће опције за мандатара су актуелна премијерка Ана Брнабић, Милош Вучевић и један из редова коалиционих партнера, рекао је вечерас предсједник Александар Вучић.

О томе, каже, још размишља.

Гостујући на Првој тв, Вучић је рекао да ће његов приједлог СНС-у бити да наставе коалицију са СПС-ом.

“Још размишљам, један кандидат од коалиционог партнера, а два кандидата и можда још неко из СНС - Милош Вучевић и Ана Брнабић. То су три могоуће опције и разматраћемо их све три”, рекао је предсједник.

На питање зашто Брнабић није једини кандидат и да ли то значи да није добро обављала свој посао, Вучић је одговорио одречно.

“Ана је изванредно обављала посао и ако не буде мандатар, добиће сигурно неку одговорну функцију”, рекао је Вучић.

Упитан да ли зна ко ће бити министри у будућој влади, Вучић каже да избор 20 министара није списак који он диктира. То је, истиче, политички компромис.

“То је рандеву с реалношћу”, рекао је Вучић цитирајући Шојблеа.

О министрима мора да се изјасни политичка странка, каже предсједник и додаје: “Јер ако мислите да нећу да се бавим Косовом због тога што ће један да ми долази да ми се жали што није министар, а други да ми доноси пиће срећан што ће бити министар...”

Вучић је рекао и да га не треба држати за ријеч, али да вјерује да ће посао око избора владе бити брзо завршен.

Не држите ме за ријеч, али брзо ћемо завршити.

Поновио је да нема тога ко би могао да га позове, ма ко био, да му каже да неко може или да неко не може да буде министар.

“Презирем агенте било чије, презирем људе који раде за другу земљу, а то што неки мисле да је то патриотизам, иди мајсторе у свемир, овде се живи за ову малу, прелепу земљу”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана