Tri opcije za mandatara: Brnabić, Vučević, jedan iz koalicije

Tanjug
Tri opcije za mandatara: Brnabić, Vučević, jedan iz koalicije

BEOGRAD - Tri moguće opcije za mandatara su aktuelna premijerka Ana Brnabić, Miloš Vučević i jedan iz redova koalicionih partnera, rekao je večeras predsjednik Aleksandar Vučić.

O tome, kaže, još razmišlja.

Gostujući na Prvoj tv, Vučić je rekao da će njegov prijedlog SNS-u biti da nastave koaliciju sa SPS-om.

“Još razmišljam, jedan kandidat od koalicionog partnera, a dva kandidata i možda još neko iz SNS - Miloš Vučević i Ana Brnabić. To su tri mogouće opcije i razmatraćemo ih sve tri”, rekao je predsjednik.

Na pitanje zašto Brnabić nije jedini kandidat i da li to znači da nije dobro obavljala svoj posao, Vučić je odgovorio odrečno.

“Ana je izvanredno obavljala posao i ako ne bude mandatar, dobiće sigurno neku odgovornu funkciju”, rekao je Vučić.

Upitan da li zna ko će biti ministri u budućoj vladi, Vučić kaže da izbor 20 ministara nije spisak koji on diktira. To je, ističe, politički kompromis.

“To je randevu s realnošću”, rekao je Vučić citirajući Šojblea.

O ministrima mora da se izjasni politička stranka, kaže predsjednik i dodaje: “Jer ako mislite da neću da se bavim Kosovom zbog toga što će jedan da mi dolazi da mi se žali što nije ministar, a drugi da mi donosi piće srećan što će biti ministar...”

Vučić je rekao i da ga ne treba držati za riječ, ali da vjeruje da će posao oko izbora vlade biti brzo završen.

Ne držite me za riječ, ali brzo ćemo završiti.

Ponovio je da nema toga ko bi mogao da ga pozove, ma ko bio, da mu kaže da neko može ili da neko ne može da bude ministar.

“Prezirem agente bilo čije, prezirem ljude koji rade za drugu zemlju, a to što neki misle da je to patriotizam, idi majstore u svemir, ovde se živi za ovu malu, prelepu zemlju”, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana