Тачи: Поднијећу оставку ако Уставни суд то затражи

Срна
Тачи: Поднијећу оставку ако Уставни суд то затражи

ПРИШТИНА - Предсједник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је да сви политички субјекти треба да се обавежу на поштовање одлука Уставног суда и да ће поднијети оставку уколико тај суд то буде захтијевао, а због декрета за формирање нове владе у Приштини.

Тим декретом Тачи је као кандидата за новог премијера именовао Авдулаха Хотија из Демократског савеза Косова.

"Чак и ако се од мене затражи да поднесем оставку, није крај свијета", рекао је Тачи на приштинској телевизији Дукађин и додао да је декрет о мандатару Авдулаху Хотију била исправна одлука, преноси портал Косово онлине.

Он је додао да не зна зашто је Уставни суд укључио и Предсједништво Косова у својој реакцији на Аљбина Куртија након притиска са његове стране.

Тачи је оцјенио да Косово никада у својој историји није имало слабијег премијера од Аљбина Куртија.

"Ова земља није имала већег незналице и слабијег премијера", рекао је Тачи.

Косовски председник рекао је синоћ да су в.д. премијера Косова Аљбин Курти, в.д. потпредсједника косовске владе Хаки Абази и в.д. министра унутрашњих послова Џељаљ Свечља ишли у собу за прислушкивање у Телекому Косова и поручио да се због тог дијела те три особе морају суочити с правдом.

"Тајни одлазак у собу за прислушкивање и искључивање сигурносних камера је кривично дело и они се морају суочити са правдом", рекао је Тачи и упитао зашто је "та група" отишла у собу за прислушкивање и шта премијер тражи у соби за прислушкивање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана