Tači: Podnijeću ostavku ako Ustavni sud to zatraži

Srna
Tači: Podnijeću ostavku ako Ustavni sud to zatraži

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da svi politički subjekti treba da se obavežu na poštovanje odluka Ustavnog suda i da će podnijeti ostavku ukoliko taj sud to bude zahtijevao, a zbog dekreta za formiranje nove vlade u Prištini.

Tim dekretom Tači je kao kandidata za novog premijera imenovao Avdulaha Hotija iz Demokratskog saveza Kosova.

"Čak i ako se od mene zatraži da podnesem ostavku, nije kraj svijeta", rekao je Tači na prištinskoj televiziji Dukađin i dodao da je dekret o mandataru Avdulahu Hotiju bila ispravna odluka, prenosi portal Kosovo online.

On je dodao da ne zna zašto je Ustavni sud uključio i Predsjedništvo Kosova u svojoj reakciji na Aljbina Kurtija nakon pritiska sa njegove strane.

Tači je ocjenio da Kosovo nikada u svojoj istoriji nije imalo slabijeg premijera od Aljbina Kurtija.

"Ova zemlja nije imala većeg neznalice i slabijeg premijera", rekao je Tači.

Kosovski predsednik rekao je sinoć da su v.d. premijera Kosova Aljbin Kurti, v.d. potpredsjednika kosovske vlade Haki Abazi i v.d. ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja išli u sobu za prisluškivanje u Telekomu Kosova i poručio da se zbog tog dijela te tri osobe moraju suočiti s pravdom.

"Tajni odlazak u sobu za prisluškivanje i isključivanje sigurnosnih kamera je krivično delo i oni se moraju suočiti sa pravdom", rekao je Tači i upitao zašto je "ta grupa" otišla u sobu za prisluškivanje i šta premijer traži u sobi za prisluškivanje.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana